Peckham Glass Box by Unagru

peckham-glass-box-by-unagru

Peckham Glass Box is a contemporary extension of a Victorian terrace home, located in London, UK.

Project Name: Peckham Glass Box

Studio Name: Unagru

Completion date: 2018

Building levels: 2

Location: Greater London, United Kingdom

Photography: Attilio Fiumarella

Peckham Glass Box by Unagru - Sheet1
©Attilio Fiumarella

Our client needed to extend the home to make room for their young family, by adding a side and rear extension it offered the additional living space they needed on the ground floor.

Peckham Glass Box by Unagru - Sheet2
©Attilio Fiumarella

We introduced glazing to make the interior as bright as possible. Often a rear extension makes the middle of the house dark and uninviting, additional the existing house had a very low ceiling internally, making it feel dark and claustrophobic, bringing light into the home was a critic aspect of the design.

The side extension takes the home up to the party wall, transforming the once dank, underused outside space into an internal, open plan dining area for the family to enjoy with a large skylight overhead.

Peckham Glass Box by Unagru - Sheet7
©Attilio Fiumarella

The rear extension is designed as a contemporary, frameless glass box, this achieves maximum brightness and connectivity with the garden.

The space has been completed with bespoke, low level, window seats following the line of the box. This offers a place to sit and enjoy the space, it also is designed as additional storage which is essential for a young family.  ​

Peckham Glass Box by Unagru

Read More

Leave a comment