Devon Passivhaus by McLEAN QUINLAN

devon-passivhaus-by-mclean-quinlan

Planning for this project was won under Paragraph 79, the Country House Clause, with a design taking inspiration from the surroundings.

 The overall design is simple and clean. An elegant brick front complements the brickwork of the old garden wall and a discrete front door opening references the gate in the garden wall. Further down, an oriel window breaks through, hinting at what is behind. Elsewhere, external surfaces are dark render, designed to recede visually in deference to the surrounding garden.

 Tucked within, the house has a glass roofed courtyard at its centre, a winter garden flooding light into the interior. Spaces are arranged around this central core so the building functions both as a home and a gallery for our clients, great collectors of pottery and art, with spaces to display and curate.

 Comfortable and serene interior spaces are punctuated with tactile and textured materials: reclaimed terracotta, rough sawn oak and clay plaster, to ensure that internally the…

Read More