Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture

amagansett-addition-by-resolution:-4-architecture

The client, a bachelor, found that his existing house, located on a bluff overlooking Amagansett Beach, did not provide enough space for entertaining his many friends and family for the summer. The existing pool deck provides stunning panoramic views of the ocean, so capitalizing on the view and creating an easy flow from inside to outside was critical in the design of this 5,000 square-foot modular guest house addition.

The client’s brief called for the existing house to remain, so a large auto court was created to accommodate guest entry. Additionally, a new sitebuilt garage is cantilevered off the bluff. A large hydraulically-operated glass garage door and floor-to-ceiling glazing opposite the garage door maintain views to the water from the court. Cedar trellises direct guests from the gravel auto court to the guest house entry while screen walls offer privacy at the entry to the existing house.

The entry to the guest house bridges existing and new, allowing the client to close-…

Read More